Amerikansk College-Fotball Regler Spørsmål og Svar

Original versjon på engelsk finner du her.

 

Hvis du er ny i amerikansk fotball og har et spørsmål om reglene, kan du sende spørsmålet ditt til dwilson@engr.wisc.edu. [Jeg er bare en fan: Jeg har aldri spilt spillet.] Klikk her for å få en introduksjon til reglene. For avanserte spørsmål, se Curt Johnsons svar for trenere eller bli med i diskusjonsgruppen for NCAA-regler.

For å finne et svar, bruk “Finn på side…” på Rediger-menyen for å se etter et nøkkelord.

Spørsmål: Hvordan vet du hvem som er i angrep og forsvar? 

Svar: En av spillerne (senteret på angrepet) legger hendene på ballen før spillet starter. Når spillet starter, smetter senteret ballen tilbake mellom beina til quarterbacken. Spillere som har på seg samme uniform som senter og quarterback er i angrep; spillere iført de andre uniformene er i forsvar. 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom takling og berøringsfotball? 

Svar: I berøringsfotball må ballføreren stoppe når berørt av en forsvarer. I taklefotball stopper ikke ballbæreren før han blir tvunget til å stoppe eller legge et kne eller ryggen på bakken. I en takling tar en forsvarer tak i ballbæreren og tvinger ham til å gjøre det.  

Spørsmål: Kan du fortelle meg hva det betyr når noen sier “1. og 10” eller “2. og 2” osv. Jeg vet at det første tallet er stykket de er på, men hvordan bestemmer de det andre tallet. 

Svar: Det andre tallet er antall meter laget må gå for å få en first down. Det punktet er 10 meter forbi der det nåværende settet med downs startet. Hvis laget startet det nåværende settet med downs innen 10 meter fra motstandernes mållinje, sier kunngjøreren “… og mål” siden en ny first down er umulig (unntatt med straff). 

Spørsmål: Hvordan leser du statusen i avisen? Jeg forstår WL og T, men hva er en PCT, PF og en PA på stående kart? 

Svar: PCT = % av spill som har blitt vunnet. PF = poeng for = poeng scoret av laget. PA = poeng mot = poeng scoret av lagets motstandere. Min plassering har ikke en PCT-kolonne; Jeg bruker Pts i stedet for PF og Opp i stedet for PA.   

Spørsmål: Hva er en turnover?  

Svar: Når turnovers telles, inkluderer folk vanligvis bare gjenvinning og avlyttinger gjort av forsvaret, selv om ballen også blir overlevert til det andre laget etter et mislykket fjerde spill eller et tapt feltmål. 

Spørsmål: Hva skjer etter avspark for å begynne å spille? Kjører det andre laget det tilbake, og hvor de blir taklet er der de har en first down? 

Svar: Ja. 

Spørsmål: Hvis en mottaker får ballen på 40 yardlinjen, og han blir presset tilbake av en defensiv spiller til 35 yardlinjen før spillet slutter, starter det offensive laget neste down fra 40 eller 35 yardlinjen? 

Svar: Det offensive teamet får sin fremdrift fremover til 40 yardlinjen. Hvis mottakeren hadde løpt tilbake til 35 yardlinjen og prøvd å unngå den defensive spilleren, ville det offensive laget starte neste ned på 35 yardlinjen.   

Spørsmål: Kan du fortelle meg hva en walk-on kicker er? Hva er deres roller? Er det sant at de ikke blir truffet (som i taklet) veldig mye? 

Svar: De fleste av de unge mennene du ser spiller Div. I fotball har stipend. Det vil si at skolen betaler for undervisningen, bøkene, rommet og maten. Hver skole har imidlertid et begrenset antall stipend de har lov til å gi til fotballspillere. Ytterligere unge menn som melder seg frivillig til å spille uten stipend, kalles walk-on- spillere. Dermed er ikke walk-on-spillere nødvendigvis kickers.   

Kickers blir taklet mye mindre enn andre spillere. Bare hvis sparket er blokkert, kan kickeren takles. Et spark blir blokkert hvis en forsvarsspiller kommer inn raskt nok til å stoppe ballen. Hvis sparkeren blir taklet når sparket ikke er blokkert, er det straff fordi det er veldig lett å skade en kicker ved å takle ham mens beinet er utvidet.  

Spørsmål: På en punt, er det noen ganger at det sparkende laget kan gjenopprette ballen? Hvis ballen spretter av eller avbøyer en av spillerne på mottakerteamet, kan det sparkende laget få den tilbake? 

Svar: Ja. Det mottakende laget kan la ballen rulle død uten å berøre den. Hvis noen på mottakerteamet berører ballen, blir det en levende ball, og det sparkende laget kan prøve å få den.   

Corey Sutor legger til: Det sparkende laget kan gjenopprette ballen hvis den blir slått og lander bak den opprinnelige linjen. Dette skjedde med meg på videregående da punteren vår sparket ballen i 50 km/t vind og ballen landet 5 meter bak vår linje med scrimmage. Jeg tok den opp og løp i 70 meter.

Spørsmål: På en kickoff, hvis det sparkende laget sender ballen ned feltet, og ingen spillere på det mottakende laget berører den, og det sparkende laget plukker opp ballen, er det deres ball da? 

Svar: Ja. Reglene for avspark er veldig forskjellige fra regler for et poeng. Ballen blir live etter at den har gått 10 meter. 

Spørsmål: Kan det sparkende laget slå ballen tilbake etter at ballen har krysset sletten på mållinjen? Forutsatt at medlemmet av sparkelaget aldri var fysisk i endesonen. 

Svar: Nei.

Spørsmål: Hvis en ball går over tverrliggeren, teller den som et feltmål? 

Svar: En punt kan aldri score et feltmål. Det må være et stedspark eller droppespark fra scrimmage. Et avspark som går gjennom stolpene, scorer heller ikke et feltmål. I en punt blir ballen sparket før den berører bakken; i et fallspark blir ballen sparket når den berører bakken. Slippspark er veldig sjeldent.  

Spørsmål: Vennligst forklar on-side kick.  

Svar: Ved avspark er ballen live når den har reist fremover 10 meter, uansett om mottakerteamet har berørt den eller ikke med mindre den treffer bakken i endesonen uberørt. Hvis et lag ligger bak sent i kampen og de scorer en touchdown eller feltmål, bruker de noen ganger et spark på siden for følgende avspark. Et spark på siden er et kickoff som bevisst er designet for å gå litt over 10 meter. Noen ganger kan sparkelaget få ballen når et spark på siden brukes. Avspark (og dermed spark på side) skjer først etter et touchdown eller feltmål eller i begynnelsen av et halvt. Spark på siden fungerer sjelden. 

Normalt må ikke en mottaker forstyrres før han tar ballen. Det er grunnen til at sparkeren på et on-side kick nesten alltid sparker ballen først i bakken. Det fjerner muligheten for forstyrrelser.

Spørsmål: Hvor langt må ballen gå før det ikke er ansett som et on-side kick? 

Svar: Det er ingen fast avstand for dette. 

Spørsmål: Hvor langt skal mottakerteamet være fra sparketeamet? Er det annerledes for punts og kickoffs? 

Svar: Null meter for punt og ti meter for kickoffs. 

Spørsmål: Hva er en touchback?  

Svar: Se Introduction to American College Football Rules for et touchback under et kickoff. Et touchback kan skje under andre omstendigheter der forsvaret får kontroll over ballen i sin egen endesone og ikke løper ut. For eksempel hvis angrepet fomler med ballen og den ruller inn i endesonen der forsvaret gjenoppretter den. Eller forsvaret avbryter en pasning i sin egen endesone.   

Spørsmål: Er dette et eksempel der det andre teamet vil få en safety? Angrepet kaster ballen i endesonen for en TD, men den blir snappet opp av en defensiv spiller som deretter blir tatt ned (fremdeles i endesonen) av noen fra det andre laget? Under hvilke andre forhold vil en safety bli tildelt? 

Svar: Dette er en touchback i stedet for en safety. I en touchback blir ingen poeng scoret (en safety er 2 poeng) og ballen blir ført ut til 20 yardlinjen der det andre laget tar over. 

En safety blir scoret når ballen senkes (ingen turnover er nødvendig) i angrepets endesone.

Spørsmål: Anta at en spiller får avspark i endesonen, han taper ikke ballen og blir taklet i endesonen uten å komme seg ut. Er det en sikkerhet eller en touchback? 

Svar: En touchback. Hvis han hadde dratt og gått inn i endssonen igjen, ville det vært en safety. 

Spørsmål: Etter den skuffende kickoff-returen som fikk TD for Auburn på 9/16/00, ville jeg vite hva spesiallag er opplært til å gjøre? Det ser ut til at de absolutt ikke kan spille defensivt. Betrakes de også som forsvar? 

Svar: De er opplært i sparkende spill. De anses ikke for å være angrep eller forsvar. Tradisjonelt har spesiallag spillere som ennå ikke er gode nok til å være på førstelaget for verken angrep eller forsvar. Under et spark har begge sider sine spesiallag på banen. Dermed, selv om LSUs spesiallag ikke gjorde det bra under avspark, klarte Auburns spesialteam seg bra. 

Spørsmål: Kan du forklare mer om hva et spesiallag er? Hvorfor er det et spesiallag? 

Svar: Spesielle lag brukes når ballen skal sparkes (poeng, feltmål, ekstra poeng eller avspark). Spesielle lag eksisterer fordi ferdighetene som trengs for et sparkespill er forskjellige fra de som er nødvendige for enten angrep eller forsvar. 

Spørsmål: Kan du kort forklare nikkel- og kroneformasjonen?  

Svar: Et defensivt lag har normalt 4 defensive backer. I en nikkelformasjon er det 5 defensive rygg; i en kroneformasjon er det 6 defensive backer. Disse kan brukes i situasjoner der et pasningsspill er veldig sannsynlig, for eksempel tredje down og femten meter å gå, eller i de to siste halvpartene. 

Spørsmål: Hva er et Hail Mary-pass?  

Svar: En desperasjonspasning kastet til endesonen fra lang avstand i løpet av de siste sekundene av et spill. Angrepet har bare en sjanse for at den blir fanget. 

Spørsmål: Hvor mange pasninger er tillatt i amerikansk fotball? 

Svar: Én fremoverpasning per spill. Et hvilket som helst antall bakoverpasninger kan gjøres under et spill, i tillegg til fremoverpasningen. 

Spørsmål: Hva menes med begrepet play action?  

Svar: I en play action-pasning later quarterbacken til å gi ballen til en løpende back som deretter fortsetter som om han hadde ballen. I mellomtiden går quarterbakken tilbake og sender ballen.

Spørsmål: Hvorfor vil angrepet stoppe klokken i løpet av de siste to minuttene av hver halvdel? 

Svar: I håp om å kunne score poeng før tiden løper ut. På den annen side, hvis laget med ballen er foran på slutten av spillet, prøver de å løpe ut klokken i stedet for å stoppe den.   

Spørsmål: Hvorfor tar et lag sitt forsvar et kne?  

Svar: Laget tar et kne når de er foran på slutten av spillet og kan vinne bare ved å løpe ut klokka. 

Spørsmål: Forklar tap av down. Jeg trodde at det betydde at neste down ville være down på neste spill. For eksempel, hvis QB blir kalt for forsettlig jording ved første down, vil laget bli straffet 5 meter, og neste spill vil være andre down – de tapte 1. down. En venn sier at neste spill vil være tredje down – laget tapte 2. down.  

Svar: Du har rett. Med de fleste straffer spilles down. Med tap av down, teller down med straffen som en down, og neste spill er neste påfølgende down. 

Spørsmål: Kan du forklare begrepet red shirt freshman? I en gruppediskusjon kunne ingen komme med en forklaring på dette begrepet.  

Svar: Tradisjonelt bruker noen som trener med et fotballag, men ikke er kvalifisert til å spille, en rød skjorte. Trenere vil ofte prøve å holde noen førsteårsstudenter fra å spille, så de fire års kvalifiseringen starter med det andre året. Slike sophomores kalles red shirt freshmen. Denne øvelsen resulterer i et mer rutinert fotballag siden slike spillere har ett ekstra treningsår. 

Spørsmål: Kan noe annet år være red shirt bortsett fra førsteårsstudenter? 

Svar: NCAA tillater hver spiller fem år å fullføre fire års konkurranse. Til red shirts, enten det er planlagt eller ikke planlagt, kan spilleren ikke spille en eneste down. Den røde skjorten kan tas når som helst. 

Et unntak er den såkalte medisinske røde skjorten, hvor en spiller går ned med en sesongavslutningsskade. I så fall kan det bli søkt om den medisinske røde skjorten, forutsatt at spilleren deltok i ikke mer enn 25% av sesongen – normalt tre kamper – etter at den normale kvalifiseringen var fullført.

Spørsmål: Hva er en amerikaner? 

Svar: En spiller som er valgt som best i sin stilling av noen selvutnevnte organisasjoner. Walter Camp All-America Team er en av de bedre kjente seleksjonene.   

Spørsmål: Hva skjer hvis et lag blokkerer et ekstra poengforsøk og kjører ballen tilbake til motsatt endesone? Kan et defensivt lag score to poeng hvis de stopper en to-poenger og kjører den tilbake? 

Svar: Det defensive laget scorer to poeng i begge tilfeller. 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom å kaste bort ballen og forsettlig jording? 

Svar: Ikke mye. Men fordi pasninger kan bli kastet utilsiktet, må jording være veldig åpenbar for at straffen skal bli kalt. Spesielt må det ikke være noen mottaker i nærheten av der ballen ble kastet, og quarterbacken må fortsatt være i lommen i nærheten av der han startet i stedet for å krype rundt.   

Spørsmål: Det er tider i løpet av et spill når quarterbacken vil spike ballen for å stoppe klokken. Hvorfor er ikke dette en straff for forsettlig jording?   

Svar: Intensjonsjording gjøres for å unngå å bli sparket. Det er en spesiell regel som tillater spiking av ballen umiddelbart etter at quarterbacken får den. 

Spørsmål: Hva betyr det for quarterbacken å være ‘stående i lommen’? 

Svar: Når de defensive linjemennene prøver å komme til quarterbacken og de offensive linjemennene prøver å blokkere dem, dannes det en lomme med linjemenn til venstre, foran og til høyre for quarterbacken.   

Spørsmål: Etter alle disse årene med å se alle disse bowl gamene, kan du forklare hva de alle betyr? Hvordan vet du hvem den nasjonale mesteren er? Det virker som om alle disse bowlene hevder å ha nasjonale mestere. Kan du forklare det? Når jeg spør folk, gir de meg bare et forvirret blikk. 

Svar: Det er ingen offisiell nasjonalmester. Alle bowling-spillene drives av separate organisasjoner som prøver å få de beste og mest populære lagene de kan til deres bowling-spill. BCS (Bowl Championship Series) prøver imidlertid å få de to topprangerte lagene til samme bowl game. NCAA insisterer nå på at ethvert lag som er invitert til et bowl game, må ha en vinnerrekord. 

NCAA lar skolesystemet fortsette fordi skolene som helhet tjener mye mer penger på denne måten enn de noen gang ville gjort hvis sluttspill ble holdt, slik det gjøres i alle de nedre divisjonene. (De beste lagene er i divisjon IA. De andre divisjonene er I-AA, II og III.)

AP og ESPN/USA i dag er meningsmålingene som er de mest aksepterte angående hvem som er nasjonal mester. Imidlertid er det ikke noe hellig om rangeringene deres, og alle har rett til sin egen mening. Det er mange databaserte rangeringssystemer som velger en nasjonal mester på en objektiv måte. For mer informasjon, se http://www.cae.wisc.edu/~dwilson/rsfc/rate/ og http://www.mratings.com/cf/compare.htm.   

Spørsmål: Scorer forsvaret noen gang poeng? Får de skryt for poeng som ble oppnådd på et avlyttingsløp for eksempel for en touchdown? 

Svar: Ja. 

Spørsmål: Hvem er spillerne som skyver forsvaret ut av veien for å rydde en offensiv spillers vei når han løper med ballen? 

Svar: Offensivlinjen (midt, vakter og taklinger), den tette enden og den andre som løper tilbake. 

Spørsmål: Hvem er halvbackene eller løperen? Hva er en “jeg”-formasjon ? Hva er en hagleformasjon?      

Svar: En løpende back mottar en overlevering fra quarterbacken og løper med ballen. Det er vanligvis to løpende backer som stiller opp bak quarterbacken. De kan stille seg opp enten med hverandre, som kalles “I”-formasjonen, eller side om side, som kalles “T”-formasjonen. Noen lag kaller dem for back og tailback med tailback som er lenger bak, og andre lag kaller dem for halfback og fullback med fullbacken som er lenger bak.     

I hagleformasjonen er quarterbacken alene i backfield. Alle andre er spredt utover grensen.

Spørsmål: Er det spesifikke regler om formasjoner? Er disse reglene mer liberale for forsvar enn for angrep? 

Svar: Linjelederne må være i nærheten av grensen. De er atskilt fra motstanderlaget etter lengden på fotballen. Alle må være bak grensen. Nøyaktig 11 mann på banen for hver side. Forbrytelsen kan ikke ha mer enn 4 menn tilbake fra grensen; forsvaret kan ha så mange backer de vil. 

Spørsmål: Kaller quarterback audibles basert på det han ser i den defensive formasjonen? 

Svar: Ja. 

Spørsmål: Er forsvaret forpliktet til å danne seg før angrepet? 

Svar: Nei. Hvis angrepet ser at forsvaret ikke er klart når de kommer til grensen, vil de starte spillet med en gang. 

Spørsmål: Hvordan beregnes effektivitetsgrader for quarterback?   

Svar: (Fullføringer / Forsøk x 100) + (Yards / Att. X 8.4) + (TDs / Att. X 330) – (INTs / Att. X 200). Denne formelen er ikke den samme som den som ble brukt i NFL.    

Spørsmål: Hva er et alternativ? 

Svar: I et alternativspill begynner quarterbacken med å løpe mot en av sidelinjene. Avhengig av hvordan forsvaret reagerer, har quarterbacken muligheten til å enten (1) kaste ballen, (2) overlevere ballen til en løpende back som har løpt langs siden av seg eller (3) løpe med ballen selv. Vanligvis blir beslutningene om å løpe med eller passere ballen, og for et løpende spill, hvem som skal bære ballen, tatt før spillet starter. I et alternativspill blir disse beslutningene tatt under spillet.  

Spørsmål: Vennligst forklar skjermer for meg. Hva er de og hvilken form tar de på feltet (dvs. en mottaker her, 2 xxx på denne siden osv.)? 

Svar: I et typisk skjermpass løper en løpende rygg og tre linjemenn til den ene siden av feltet. De tre linjemennene ordner seg foran løperen for å “skjerme” løperen fra forsvarerne. Quarterbacken kaster deretter ballen til løpsbacken. 

Spørsmål: Er en omvendt lateral lovlig etter at en spiller krysser linjen med scrimmage med ballen? 

Svar: En lateral er en pasning som går sidelengs eller bakover. Fremoverpasninger kastes vanligvis overhånd, mens sidene vanligvis kastes under hånden, men begge kan kastes den andre veien. Fremoverpasninger må kastes bak grensen. Lateraler er lovlige hvor som helst. Det kan bare være ett pass fremover under et spill.   

Spørsmål: Hvis forsvaret stormer quarterbacken og quarterbacken løper forbi linjen med scrimmage, kan han fremdeles sende ballen til en mottaker? 

Svar: Nei, med mindre pasningen er lateral. 

Spørsmål: Hvis quarterbacken er bak scrimmage linjen, kan han kaste ballen under hånden til en av mottakerne? 

Svar: Ja. Dette kalles et spade pass.  

Spørsmål: Hva er lengden og bredden på målstolpene? Hvor høye er de for videregående? 

Svar: Jeg vet ikke. I NCAA Div. II er målstolpene 18,5 meter fra hverandre og minst 30 meter høye. Tverrstangen er 10 meter fra bakken. Polstringen på senterinnlegget er minst 6 fot høy. De er plassert ytterst på sluttsonene, 10 meter forbi mållinjene. 

Spørsmål: Hva er forskjellen fysisk mellom blokkering utført av offensive spillere og takling utført av forsvaret? 

Svar: En blokkerer kan ikke bruke hendene til å gripe og beherske en motstander. Forsvar kan bare ta tak i (takle) spilleren med ballen eller noen som later til å ha ballen etter en falsk overlevering. 

Spørsmål: Hva skal støtende linjemenn blokkere med hvis de ikke kan bruke hendene? 

Svar: Med kroppen og armene. 

Spørsmål: Teller straffen “ulovlig blokk” når den offensive spilleren har gått forbi den defensive spilleren og deretter blir taklet? 

Svar: Dette avhenger av om den offensive spilleren har ballen. Det er alltid lovlig å takle personen med ballen; det er ikke lovlig å takle en person som forsvareren vet ikke har ballen. 

Spørsmål: Er det en grense for hvor hardt du kan takle en spiller? 

Svar: Ja. Straffen kalles “unødvendig grovhet.” Dette vil for eksempel omfatte å kaste et slag. 

Spørsmål: Mange ganger ser jeg en oppfordring til ulovlig blokkering, når en defensiv spiller treffer den offensive spilleren bakfra. På den annen side, når en mottaker løper, blir han ofte hentet ned fra en defensiv spiller ved å ta tak i bena. Når er det lovlig å slå fra baksiden? 

Svar: Det er lovlig å takle den offensive spilleren som har ballen bakfra. Offensive spillere som ikke har ballen må blokkeres i stedet for å takles, og det er ulovlig å blokkere (eller skyve) bakfra. 

Spørsmål: Hvis en spiller løper med ballen, faller ned av seg selv, kan han komme opp igjen og fortsette å løpe, eller blir han avvist? 

Svar: Han er nede. I henhold til Ball in Play regler “LIVE BALL ERKLÆRT DØD … når en hvilken som helst del av løperens kropp (unntatt hans hånd eller fot) berører bakken.” 

Spørsmål: Hvis ballførerens hånd berører bakken mens han løper, kalles spillet dødt? 

Svar: Nei. 

Spørsmål: Hvis en mottaker får ballen og løper nedover banen, kan en annen mottaker blokkere for ham? 

Svar: Ja. Som med alle andre blokker, kan den andre mottakeren ikke blokkere eller takle bakfra. 

Spørsmål: Hvordan identifiseres hashmerker på feltet? 

Svar: Det er yardlinjer plassert fra den ene sidelinjen til den andre hver 5. meter. På hver yard mellom disse yardlinjene er to fot lange hashmerker plassert på 60 fot til 62 fot fra hver sidelinje.   

Spørsmål: Kan du fortelle meg hvordan jeg skal lære hva tallene til quarterbacken sier og hva de betyr og hvor de skal dra når han sier dem. 

Svar: Betydningene er ikke faste, av god grunn: de vil ikke at motstanderne skal vite hva som skal skje og når. Derfor er betydningen (eller mangelen på betydning) av tallene en laghemmelighet. 

Spørsmål: Hva er ulovlig berøring? Jeg har sett på fotball hele livet og har aldri sett denne straffen kalt til OU/Texas-spillet i 1999. Også jeg kan ta feil, men det syntes å ikke være en reell straff, et flagg ble kastet ned og en oppfordring ble gitt, men uten tap av yards eller down. 

Svar: For eksempel når quarterbacken kaster ballen bak til en offensiv linjemann. Det er ulovlig for angripende linjemenn å berøre ballen. Straffen er bare 5 meter, så det andre laget kan avvise straffen og akseptere spillet med den ufullstendige pasningen. 

Spørsmål: Hvordan kan forsvaret ta ballen, siden de ikke kan stjele den når den er i lufta? Hvis de kan, endres deres roller? For eksempel blir forsvaret angrep, og motsatt? 

Svar: Forsvaret kan stjele ballen når den er i luften. Eller forsvaret kan rett og slett ta ballen fra en offensiv spiller. Eller forsvaret kan gjenopprette ballen etter at en offensiv spiller har droppet (famlet) den. 

De bytter ruller etter en slik turnover. Det blir et massivt bytte av offensive og defensive spillere før neste spill starter. 

Spørsmål: Jeg har sett at selv om en spiller er på bakken med ballen, taklet av noen andre, løper de andre for å fange ballen. Imidlertid har jeg lest at når ballen eller spilleren berører bakken, stopper spillet. Når kan dette skje? 

Svar: Bare når den offensive spilleren har falt (fomlet) ballen før han var på bakken. Etter en fomling er ikke spillet over selv om ballen har berørt bakken. Hvis en mottaker slipper et pass før han får kontroll på ballen, teller det ikke som en fomling.  

Spørsmål: Kan du fremme en fomling i college-fotball? 

Svar: I 1992 ble det bestemt at en fomling kan fremskyndes av en defensiv spiller hvor som helst på banen. 

Spørsmål: Har linjemennene aldri lov til å løpe fremover med ballen? 

Svar: En defensiv linjemann som gjenoppretter en fomling kan ta ballen fremover. Offensive linjemenn har ikke engang lov til å berøre ballen, bortsett fra å gjenopprette en fomling. 

Spørsmål: På en kickoff, hvor mange meter må du gi mottaker? 3, 5, gjør det ingen forskjell? 

Svar: Mottakeren må få 2 yards plass mens han tar ballen. Hvis mottakeren har løftet armen for å be om en fair catch, må han ikke takles. På en fair catch kan ikke mottakeren løpe med ballen.  

Spørsmål: Hva er avgjørelsen hvis en offensiv spiller fomler ut av endesonen de prøver å score på? 

Svar: Det er en touchdown. Når ballen som bæres av en løper, bryter det imaginære vertikale planet ved mållinjen, eller når en mottaker fanger og kontrollerer ballen i endesonen, er spillet over. På den annen side, hvis ballbæreren fomlet før han nådde endesonen og ballen gikk inn og ut av endesonen, er det en touchback og ballen går til det andre laget. 

Spørsmål: Når et feltmålforsøk ikke lykkes, blir ballen oppdaget på linjen for avskjerming, eller der ballen blir sett av holderen? 

Svar: På linjen for scrimmage eller ved 20 yard linjen hvis linjen for scrimmage er inne innenfor de 20. 

Spørsmål: Hvis angrepet sparker mot et feltmål på tredje down og bommer, får de en ny sjanse på fjerde down? 

Svar: Vanligvis ikke. Imidlertid, hvis ballen ikke krysser linjen for scrimmage når den blir sparket (for eksempel blir den blokkert) og lovbruddet gjenoppretter ballen, er fjerde down på det stedet, og de kan sparke igjen hvis de ønsker det. 

Spørsmål: Hvis ballen blir sett på 10 yardlinjen, og du bestemmer deg for å sparke et feltmål, hvor langt er det til det faktiske feltmålet?

Svar: 27 yards. Ballen ble sparket fra 7 meter bak linjen for scrimmage og målstolpene er 10 yards forbi mållinjen. 

Spørsmål: Bytter spillende lag (roterer) side på banen i kvarttid eller ved halvtid? 

Svar: Byttet skjer midt i hver halvdel – i begynnelsen av andre og fjerde kvartal. Lagene bytter kanskje eller kanskje ikke på halvparten. 

Ved starten av et spill er det et myntkast. Teamet som vinner myntkastet sier om det ønsker førstevalg av alternativene i starten av spillet eller starten av andre omgang. Det andre laget får førstevalget av alternativene i starten av den andre halvdelen. I begynnelsen av hver omgang kan laget med førstevalg av valg bestemme seg for å enten motta ballen på avspark, sparke ballen eller velge hvilket mål de vil forsvare (det vil si hvilken side av feltet de vil ha) for neste kvartal. Nesten alle velger å motta ballen på avspark. Så velger det andre laget hvilket mål de vil forsvare.

Si for eksempel at Wisconsin spiller Purdue; Wisconsin vinner kastet; Wisconsin forsvarer – bestemmer seg for å ta førstevalget i starten av andre omgang. Purdue velger å motta kickoff i starten av spillet og Wisconsin velger å forsvare Sør-målet. I starten av andre kvartal bytter lagene side. I begynnelsen av andre omgang (tredje kvartal) velger Wisconsin å motta og Purdue velger å forsvare Sør-målet. I dette tilfellet, siden Purdue forsvarte Sør-målet i andre kvartal, bytter ikke lagene i begynnelsen av andre omgang. I begynnelsen av fjerde kvartal bytter lagene.

Spørsmål: Sist søndag la jeg merke til at Jets vant myntkastet og valgte å starte. Så for å starte andre omgang, startet Jets igjen. Hvordan er det mulig? Er det sant at hvis du vinner myntkastet og velger å sparke av, risikerer du å sparke i gang for å starte tredje kvartal også ettersom laget som mistet kastet får plukke i andre omgang? Kan også et lag som vant åpningsmyntet “utsette” og dermed kunne velge å få ballen til å starte tredje kvartal? 

Svar: Å velge avspark etter å ha vunnet myntkastet er alltid en feil. Ja, laget som vant myntkastet kan velge å utsette å ha førstevalget til starten av andre omgang. Hvis du utsetter, ender du normalt med å sparke i begynnelsen av spillet. Jeg så ett spill der treneren fra University of Wisconsin hadde til hensikt å utsette, men spilleren på banen valgte å starte i stedet. Spilleren satte ikke pris på forskjellen. Treneren var ikke fornøyd; Wisconsin havnet i starten av begge halvdeler. 

Spørsmål: Hvor mange bytter er tillatt i amerikansk fotball? 

Svar: Hele laget kan byttes ut for hver down. 

Spørsmål: Kan du rive en ball ut av hendene til en spiller? 

Svar: Ja. Dette teller som en fomling. Løpere må være forsiktige med å beskytte ballen. 

Spørsmål: Hvis en ball blir fanget i endesonen, men fortsatt er i lufta og blir slått utenfor grensene før den berører endesoneområdet, hva er det da? 

Svar: En touchdown, forutsatt at mottakeren fikk kontroll over ballen før den ble slått ut av hendene på ham. 

Spørsmål: Hvor mange skader må skje før spillet blir tapt? 

Svar: Når et lag ikke lenger har 11 spillere å sette på banen, må spillet anse ssom tapt. 

Spørsmål: Hvor lang tid må ballen holdes før den er sikret? 

Svar: Tid er ikke viktig. Det som er viktig er å ha kontroll. Så lenge ballen bobler rundt, er den ikke sikret. Hvis ballen sitter fast mellom hendene og kroppen, er den sikret med en gang. 

Spørsmål: Kan et lag miste en sesong? 

Svar: Ja. Madison College gikk konkurs etter at 3 kamper hadde blitt spilt i den første sesongen. Høgskolen gikk ut av virksomheten og resten av sesongen ble tapt. 

Spørsmål: Kan en offensiv spiller bytte med en forsvarsspiller? 

Svar: Absolutt. Før i tiden spilte alle både angrep og forsvar. Nå er det bare noen få som gjør det. 

Spørsmål: Hva gjør taklingen på forsvarssiden? Hva gjør den riktige taklingen på den angripende siden? 

Svar: Linjemennene har alle den samme jobben uansett hva de heter (takle, beskytte, avslutte). Defensive linjemenn prøver å takle løperen på et løpende spill og skynde seg eller sekke quarterbacken på et forbipasserende spill. Offensive linjemenn prøver å stoppe de defensive linjemennene fra å gjøre jobben sin. Dette blir vanskeligere av det faktum at de offensive linjemennene kanskje ikke griper med hendene mens de prøver å blokkere de defensive linjemennene. 

Spørsmål: Vennligst definer og forklar betydningen av poengspredning.  

Svar: Poengspredning er forskjellen mellom sluttresultatet til de to lagene. Når det satses på et spill, er det ofte enighet om hvor mange poeng det favoriserte laget må vinne med for at personen som satser på det laget skal vinne spillet. For eksempel, hvis Wisconsin er favorisert til å vinne med 9 og en halv over Northwestern, og Wisconsin vinner med 10 eller mer, har Wisconsin slått poengspredningen og personen som satser på Wisconsin vinner. Ellers vinner personen som satser på Northwestern. Hvis Wisconsin hadde blitt favorisert av 10 og endte med å vinne med 10, er veddemålet ferdig.  

Spørsmål: Hva er reglene for hvilket lag som har første valg der jersey farge brukes? 

Svar: Lagene har ett sett mørke trøyer med lyse tall å ha på seg når de spiller hjemme, og et annet sett lyse trøyer med mørke tall å ha på seg når de spiller borte. (Hvis gjestelaget er enig, kan hjemmelaget ha hvitt.) 

Det er 3 lag i de ti store som har røde og hvite farger (Indiana, Ohio State, Wisconsin). Når de spiller mot hverandre, har hjemmelaget røde trøyer med hvite tall, og gjestelaget har hvite trøyer med røde tall.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en tett ende, en delt ende og en flanker? 

Svar: I de tidlige dagene av høyskolefotballen var “flying wedge” en vanlig spillemåte. De offensive spillerne stilte opp i en V-form godt bak linjen med scrimmage med ballbæreren i midten. De løp deretter mot forsvaret. På slutten av spillet hoppet ballholderen over fronten av kilen for å få et par meter til. Dette spillet resulterte i mange skader. 

Som et resultat ble reglene endret for å kreve at 7 av de 11 mennene på det offensive laget stiller opp i nærheten av scrimmage. Spillerne på de ekstreme sidene av de 7 spillerne kalles “ender” og er kvalifiserte til å fange pasninger. Hvis en ende stiller opp i nærheten av de andre linjemennene, kalles han en tet ende. Hvis en ende stiller opp lenger bort fra de andre linjemennene, kalles han en delt ende. Dermed er det mulig å ha to tette ender eller to delte ender.

En flanker (eller en bred mottaker) er en av de andre fire spillerne og kan starte hvor som helst bak linjen. Tjenestemennene vet hvem som er splittet og hvem som er en flanker basert på tallene på trøyene deres.

Spørsmål: Er det et sett med regler for hvilke spillere som kan ha på seg hvilke trøyetall? 

Svar: Ja, for angrepet. Endene er nummerert fra 80 til 99. Andre linjemenn nummereres fra 50 til 79. De andre 4 spillerne er nummerert fra 1 til 49. 

Spørsmål: Er det mulig å sparke et feltmål på overtid? I Ole Miss vs. Arkansas-spillet i 2001 hadde de 7 overtider. Ingen av lagene prøvde seg på et feltmål; de gikk begge for 2 poeng etter hver touchdown på overtid. 

Svar: Ja, det er mulig å sparke et feltmål på overtid. 

Hvis kampen er uavgjort etter de vanlige 60 minuttene av spillet, spiller lagene overtid til uavgjort er brutt. I hver overtid får hvert lag starte på motstanderens 25 yardlinje. Vinneren av myntkastet før første overtid velger normalt å bli nummer to. Andrelaget vil vite hvor mange poeng det må score for å vinne eller i det minste fortsette uavgjort. Førstelaget må prøve å få en touchdown (men kan bestemme seg for å nøye seg med et feltmål på 4. ned) for å gjøre det så vanskelig som mulig for andre laget. Hvis første laget får en touchdown, kan ikke andre laget nøye seg med mindre.  

For påfølgende overtid veksler lagene hvilke som er først. For tredje og fjerde overtid, må lagene gå på 2 poeng etter å ha fått en touchdown. Deretter vil hvert lag bare ha ett spill: et to-punkts konverteringsforsøk fra tre-yard-linjen.

Spørsmål: På overtid i college-fotball, hvis laget som har ballen først scorer og deretter det andre laget fomler eller kaster avlytting, kan det returneres for en touchdown eller er det en dødball og spillet er over? 

Svar: Stykket er ikke over før down slutter etter regel: det kan returneres for en touchdown. Å gjøre det ville rett og slett være dumt fordi de allerede har vunnet spillet og risikerer en annen fomling under returen. Det er også den typen handling motstanderne vil huske neste gang de spiller. Det smarte å gjøre i den situasjonen er å bare knele den ned eller gå utenfor grensene. 

Spørsmål: Hva er de små symbolene på sidene til noen lags hjelmer? For eksempel har Ohio State det som ser ut som små planter, og Clemson har potetrykk. 

Svar: Disse tildeles for fremragende spill av noen lag. 

Spørsmål: Hvis et lag sparker et feltmål på 3. eller 2. plass og bommer, har de fortsatt ballen i besittelse? 

Svar: Nei. De gir opp resten av downee og snur ballen på linjen for scrimmage eller på 20 yardlinjen, avhengig av hva som er bedre for det andre laget. Unntak: Hvis sparket er blokkert og det sparkende laget gjenoppretter ballen etter blokkeringen, har de fortsatt ballen i besittelse. 

Spørsmål: Hvis en mottaker fanger fotballen i grensene med den ene foten nede, men forsvareren skyver mottakeren utenfor grensene og den andre foten lander utenfor grensene, er det en fullstendig pasning pass eller ikke?

Svar: Det er en fullstendig pasning. 

Spørsmål: Hvis en mottaker kommer tilbake for fangsten og han fanger fotballen på 28 yardlinjen, men hans moment bringer ham tilbake til 26 yardlinjen, setter man de offisielle fotballene på 28 eller 26 yardlinjen? 

Svar: På 26. 

Spørsmål: For defensiv pasningsavbrytelse i endesonen, hvor plasseres ballen og hva er straffen? 

Svar: NCAA-straffen er veldig forskjellig fra NFL-straffen. I NCAA er straffen 15 meter fra linjen for scrimmage og en automatisk first down. Straffebegrensningen på halve avstanden til mållinjen gjelder IKKE. Imidlertid, hvis de 15 yardene ville plassere ballen innenfor 2 yardlinjen, plasseres ballen på 2 yardlinjen. 

Spørsmål: Når brukes 2-poengs omgjøring? 

Svar: Det brukes sent i et spill når de to poengene virkelig kan utgjøre en forskjell. Si for eksempel at et lag ligger bak med 11 poeng. Etter å ha scoret en touchdown, er de da bak med 5 poeng. Hvis de sparker et ekstra poeng, trenger de en touchdown for å vinne og kunne ikke gjøre det uavgjort med et feltmål. Dermed er det ikke bedre å være 4 poeng bak enn å være 5 poeng bak hvis det ikke er mye spilletid igjen. Imidlertid, hvis de kan få en 2-poengs omgjøring, vil de være bare 3 poeng bak og kan knytte sammen med et feltmål. 

Spørsmål: Hva er en sekundær?  

Svar: I forsvaret er det først og fremst jobben til de defensive linjemennene og linjestøttene å stoppe et løpende spill. Hvis en løper kommer forbi disse forsvarerne, er han i sekundær. Å stoppe et løpende spill er den sekundære jobben til defensive hjørner og sikkerhet. Deres primære jobb er å stoppe pasningsspill. 

Spørsmål: Hva gjør quarterbacken under senter når han løfter foten? 

Svar: Når han løfter foten, skal den som skal være i “Bevegelse” gå i bevegelse på det tidspunktet. 

Spørsmål: Hvis en defensiv spiller går utenfor grensene, kan han komme tilbake på spillefeltet og gjøre en takling? 

Svar: Ja. NCAA: De eneste to begrensningene for spillere som går utenfor grensene og returnerer er: 
1) En sparkende lagspiller kan ikke frivillig gå utenfor banen og returnere. 5 yard straff fra forrige sted. 
2) En kvalifisert angrepsmottaker kan ikke frivillig gå utenfor grensene og komme tilbake og være den første som berører en lovlig fremoverpasning. Tap av down på forrige sted. 

Spørsmål: Kan den lange sparkeren bli truffet i college-fotball? Jeg vet at når han krysser linjen av scrimmage så kan han det, men hva med når han sparker? 

Svar: NCAA: En sparker i en scrimmage kickformasjon kan ikke berøres direkte i 1 sekund etter spark med mindre han beveger seg for å delta i stykket. 

Spørsmål: Hvor plasseres ballen etter at en løper er tvunget utenfor banen? Blir det down der han gikk av eller går stykket tilbake til der det startet? 

Svar: Den nye linjen med scrimmage er hvor ballen gikk utenfor banen. Ballen føres inn til nærmeste hashmerker. 

Oversettelser av denne siden: hviterussiskbosniskbulgarskkroatisktsjekkisknederlandskfilippinskfinskfransktyskgeorgiskgresk
hindiungarskindonesiskpolskpunjabrumenskrussisksindhispansktyrkisk, ukrainsk.

Hovedkatalog

Siste oppdatering fredag ​​8. jan 2021 14:36:12 CST

Leave a Reply

Your email address will not be published.